ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ - ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ έτσι για την Ιστορία.

ΠΡΟΣ τους αποδέκτες: κο Ν. Βούλγαρη - Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου.

Θέμα: Θάψατε την Ανακύκλωση του Βαρνάβα στη παράνομη Χωματερή.

Είμαστε μέλη της ομάδας ενεργών πολιτών του Βαρνάβα μια καθαρά περιβαλλοντική ομάδα πολιτών εθελοντών κυρίως νέων κατοίκων της περιοχής, που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον τόπο ευαισθητοποιώντας την τοπική κοινωνία σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και να μάθουμε πολλά πλησιάζοντας το τοπικό στοιχείο.

Στην προσπάθεια μας αυτή προωθήσαμε έγκαιρα και με σοβαρότητα το ζήτημα της ανακύκλωσης με στόχο να κλείσουμε την παράνομη χωματερή του χωριού μας, αλλά και να επωφεληθούμε της ανακύκλωσης προστατεύοντας το περιβάλλον του τόπου για το μέλλον των παιδιών μας.

Προετοιμάζοντας το έδαφος το Δεκέμβριο του 2007 φέραμε σε συνεννόηση τις τοπικές πολιτικές παρατάξεις να συμφωνήσουν ώστε να αποφευχθούν οι συνηθισμένες αντιπαλότητες. Έτσι με την σύμφωνη γνώμη τους συστήσαμε την επιτροπή Περιβάλλοντος της Κοινότητας που είχε σαν στόχο την οργάνωση και εφαρμογή του συστήματος ανακύκλωσης κομποστοποίησης στον Βαρνάβα. Η επιτροπή αποτελείτο από τους εκπροσώπους των 3 παρατάξεων (επικεφαλείς) και 3 εθελοντές (ενεργοί πολίτες της ομάδας εθελοντών) με πρόεδρο τον Πρόεδρο της Κοινότητας.
Περιληπτικά θα πω ότι η όλη η δουλειά βγήκε από τους εθελοντές, δηλ. επαφή με εταιρίες, υπογραφές συμβάσεων, οργάνωση συστήματος, προβλήματα εφαρμογής, παρουσιάσεις σε δημότες και σχολεία κλπ, κλπ. Ευχαριστούμε την Γραμματεία Περιβάλλοντος της Κοινότητας για την υποστήριξη και βοήθεια που μας πρόσφερε αυτό το διάστημα.

Η επιτροπή περιβάλλοντος ξεκίνησε με αρκετή ζέση και με εβδομαδιαίες συνεδριάσεις έστησε το πλάνο δράσης στο οποίο περιλαμβάνονταν ανακύκλωση χαρτιού, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, ανακύκλωση μπαταριών, παραγγελία κάδων, αφήνοντας σαν σκόπιμη εκκρεμότητα της τελευταίας στιγμής το πρόγραμμα περιοδικής ενημέρωσης πολιτών σπίτι- σπίτι οικισμού και περιφέρειας ευθύνη των Συλλόγων και που θα γινόταν αμέσως μετά την άφιξη των μπλε κάδων ανακύκλωσης από ΕΕΑΑ κλπ., στην επίσημη έναρξη του προγράμματος σε ειδική εκδήλωση.

Ενώ όλα φαίνονταν ωραία αφού είχε ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, αρχίσαμε να μπάζουμε νερά με ευθύνη πρώτα της αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος της οποίας σταμάτησε να συμμετέχει στις συνεδριάσεις. Στην συνέχεια και ο πρόεδρος της επιτροπής ( πρόεδρος της Κοινότητας) σταμάτησε να συγκαλεί την επιτροπή προφασιζόμενος φόρτο εργασίας . Έτσι στην ουσία ατόνησε και διακόπηκε η λειτουργία της επιτροπής ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, από τον Μάρτιο του 2008. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν σχεδόν όλες οι δραστηριότητες που προαναφέραμε.

Υποψιαζόμαστε ότι ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ– ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ για το ΠΟΙΟΣ θα καρπωθεί τα πολιτικά οφέλη της επιτυχίας και αποφάσισαν....με ευσχημο τρόπο να διακόψουν το πρόγραμμα.

Μάθαμε ότι τον Αύγουστο του 2008 έφτασαν καθυστερημένα στο χωριό οι ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, αλλά ανακύκλωση στην πραγματικότητα ΔΕΝ γίνεται. ΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.

Έτσι ΘΑΦΤΗΚΕ  η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στην ΧΩΜΑΤΕΡΗ του Βαρνάβα.

Μ αυτά και με αλλά που συμβαίνουν ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ μαζί με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στον Βαρνάβα με ευθύνη του προέδρου της Κοινότητας αλλά και την συνενοχή της Αντιπολίτευσης στο σύνολό της.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Με εκτίμηση
Ενεργοί πολίτες Βαρνάβα

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.