Δήμος Μαραθώνα - Καλάθια απορριμμάτων… αυτά τα άγνωστα…



Είναι ανεπίτρεπτο το 2014, οι πόλεις να υστερούν σε καθαριότητα. Καλώς ή κακώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι αναμφίβολα υπαίτιος πολλών καλών αλλά και πολλών δεινών, ένα εκ των δεινών είναι και το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Ένα μεγάλο πρόβλημα και του δικού μας χωριού και ένα «παράπονο» θα λέγαμε όταν «πέφτει» στο τραπέζι η κουβέντα της καθαριότητας είναι ότι δεν υπάρχουν καλάθια απορριμμάτων σε όλη την έκταση του χωριού, με συνέπεια οι άνθρωποι να μην έχουν οποιαδήποτε στιγμή στη διάθεσή τους κάποιο καλαθάκι για να πετάξουν τα σκουπίδια τους. Η έλλειψη αυτή, έχει συμβάλλει σημαντικά στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι (κυρίως οι παραλιακοί) του Μαραθώνα.
Στα πλαίσια δράσεων της ανακύκλωσης, είναι απαραίτητη - σε πιλοτική φάση- η τοποθέτηση συστοιχιών καλαθιών για την υποδοχή διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών - κατά μήκος της περιμετρικής οδού της πόλης ή του χωριού, καθώς και στη  κεντρική πλατεία.
Είναι μια ενέργεια  ευαισθητοποίησης, αρκεί να υπάρχει και η κατάλληλη υποδομή.
Βέβαια, υπάρχει ακόμα και η ανιδεότητα μερικών, οι οποίοι θα εξακολουθούν να «βαριούνται» να κάνουν δέκα βήματα προκειμένου να πετάξουν τα σκουπίδια τους σε κάποιο καλάθι ή κάδο απορριμμάτων.
Ωραία.... Άντε και βάλαμε λοιπόν μερικά καλάθια... άντε και τα χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των πολιτών. Προκύπτει όμως ένα βασικό πρόβλημα. Η αποκομιδή των σκουπιδιών που έχουν οριστεί από την Τοπική Αρχή για την αποκομιδή των σκουπιδιών και οι οποίοι έχουν πληρωθεί γι’ αυτό.
Οι μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή λιγοστεύουν. Ελπίζουμε πως θα υπάρξει ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πολιτών για το θέμα της καθαριότητας.
Μ.Αποστολόπουλος

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.