Μυρίζουν οι κάδοι του Βαρνάβα, φταίνε πάλι οι πολίτες!

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


Βρώμα και δυσωδία γεμίζουν την ατμόσφαιρα οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου σε διάφορες περιοχές εγκυμονώντας κινδύνους και για τη δημόσια υγεία.

Περιοχές όπως ο Βαρνάβας το Γραμματικό είναι οι περισσότερο προβληματικές με τους πολίτες είτε να τις αποφεύγουν στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι στο πρόβλημα, είτε να διαμαρτύρονται για την κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες στην υπηρεσία καθαριότητας.
Η δυσοσμία οφείλεται στα ζωικά υπολείμματα και στα αποφάγια που πετούν στους κάδους καταστήματα και νοικοκυριά.
« Στην παραλία του Βαρνάβα το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Ελάχιστοι  μικροί κάδοι που έχουν τοποθετηθεί σε αραιά σημεία είναι πάντα γεμάτοι και τα σκουπίδια αλωνίζουν. Η περισυλλογή δεν είναι προγραμματισμένη με τρόπο τουλάχιστον που οι λουόμενοι του Σ/Κ να βρίσκουν την παραλία καθαρή.
Οι κάδοι του Βαρνάβα περιέχουν από σκοτωμένες γάτες ζωικά υπόλοιπα, αποφάγια, μέχρι ξερά χόρτα. Είναι λογικό να μυρίζουν και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Η περισυλλογή των απορριμμάτων γίνεται χωρίς όμως να είναι συντονισμένη και ελεγχόμενη. Πλύσιμο των κάδων δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ. Σπασμένοι και βρώμικοι κάδοι πράσινοι & μπλε όλοι για τον ίδιο σκοπό αφού η ανακύκλωση είναι μια πολυτέλεια για τον τόπο μας. Για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε οι λιγοστοί υπάλληλοι καθαριότητας της κοινότητας. Το πρόβλημα είναι κεντρικό.
Η  νοοτροπία που έχουν κάποιοι και συνεχίζουν να πετούν ανεξέλεγκτα στους κάδους ότι τους περισσεύει, με την ανοχή της υπηρεσίας καθαριότητας χωρίς την επιβολή προστίμων στους παραβάτες επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Έπιπλα, ογκώδη αντικείμενα, οικοδομικά απόβλητα κ.α στολίζουν το περίγυρο των κάδων και τους δρόμους.

Βαθμολογώντας λοιπόν το Δήμο μας στην διαχείριση των απορριμμάτων και την Ανακύκλωση. Του βάζουμε επιεικώς Μηδέν!

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.