Αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών προκαλεί η μη ενασχόλησή τους με τα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες.




Αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών προκαλεί η μη ενασχόλησή τους με τα παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους, προειδοποιούν Βρετανοί επιστήμονες. Σύμφωνα με 300 ακαδημαϊκούς και συγγραφείς, η απουσία του χαλαρώς επιβλεπόμενου παιχνιδιού επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία των παιδιών, απειλώντας την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή τους.
Η αύξηση της κυκλοφορίας στους δρόμους, οι φόβοι των γονέων για παρενόχληση από ξένους και η εκπαίδευση που δίνει μεγάλο βάρος στα διαγωνίσματα έχουν συμβάλλει στην τάση αυτή, αναφέρει το iatronet.
Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και η καθιστική διασκέδαση, συνήθως μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και τα υλικά παιχνίδια που διαφημίζονται μέσω της τηλεόρασης.
Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν ότι το παιχνίδι με άλλα παιδιά αποτελεί σημαντικό παράγοντα της καλής παιδικής ηλικίας, όπως επίσης και σημαντικό μέρος της ανάπτυξης ενός παιδιού.

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.