Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στην Κοινότητα Βαρνάβα... δεν ξεκίνησε ΠΟΤΕ και η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ειναι ακόμη στα σπάργανα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης


Του Αποστόλη Ζώη
Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και η εθελοντική ενεργοποίηση των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων του Δήμου Καρδίτσας για την προώθηση στην πράξη της ιδέας της βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων μέσω της οικιακής κομποστοποίησης.
Η ενημέρωση επίσης των κατοίκων για την ανακύκλωση των διαφόρων υλικών και η παρακίνησή τους να συμμετάσχουν σε αυτή, όπως και η ενημέρωση των ενδιαφερομένων και του ευρύτερου κοινού για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες απασχόλησης στην εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση, καθώς και η συμβολή στην προώθηση της επιχειρηματικότητας σε αυτούς τους τομείς.
Με διανομή
Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με τη διανομή από το Δήμο έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος, πιλοτικά σε 50 νοικοκυριά κάδων κομποστοποίησης, όπου θα μπορούν να ρίχνουν τα οργανικά απορρίμματα, τα οποία με φυσικό τρόπο μπορούν να μετατραπούν σε κομποστ, δηλαδή ένα εξαιρετικής ποιότητας οργανικό λίπασμα, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται περαιτέρω ο όγκος των οικιακών απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ με ό, τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.Στα πλαίσια του προγράμματος σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης προγραμματίζονται τα εξής:
-Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στις 18.30 μ.μ. στο Παυσίλυπο ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: «Ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο Δήμο Καρδίτσας».
-Μετά το Πάσχα προγραμματίζουμε 20 ενημερωτικές παρουσιάσεις για την οικιακή κομποστοποίηση σε μαθητές του Δήμου Καρδίτσας σε διάστημα πέντε ημερών.
-Υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας θα παρακολουθήσει τις ενημερώσεις και θα εκπαιδευθεί από στελέχη της ΟΕΑ για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος.

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.