Κάλιο αργά ... παρά ποτέ!

Μετά από καθυστερήσεις και πιέσεις μάθαμε, ότι ξεκινά η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στον Βαρνάβα (μαζί με το Γραμματικό) με αυτόματο τρόπο… αφού ευτυχώς είχαν προλάβει (οι εθελοντές & ενεργοί πολίτες), μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος Βαρνάβα, να εξασφαλίσουν έγκαιρα την μελέτη και την υπογραφή της σύμβασης από την εταιρία Ε.Ε.Α.Α.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε με προβλήματα που είναι φυσιολογικά σε πρώτο στάδιο, αλλά σημαντικές παραλήψεις όπως η μη ενημέρωση των κατοίκων ( σχολεία κλπ) για τον χρόνο έναρξης του προγράμματος και για τα ανακυκλώσιμα είδη, είναι σοβαρές γιατί θα οδηγήσουν το σύστημα σε απαξίωση.


Ακόμη δεν έχουν το
ποθετηθεί οι λεγόμενοι ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ, ούτε έχουν μοιραστεί οι γνωστές ΜΠΛΕ σακούλες. Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτό θα γίνει σύντομα στον οικισμό αλλά και στη περιφέρεια του χωριού.

Οργανώστε ΓΡΗΓΟΡΑ, ενημέρωση των κατοίκων ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ (Σύλλογοι, φορείς, υπάλληλοι καθαριότητας κλπ)

Η ομάδα περιβάλλοντος που είχε στελεχωθεί το 2007 με απόφαση του Κοινοτικού συμβουλίου η οποία προετοίμασε όλες τις υποδομές λειτουργίας της Ανακύκλωσης, δυστυχώς καταργήθηκε αναιτιολόγητα από τον πρόεδρο της κοινότητας.

Παρόλα αυτά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΣ – και όλα θα πάνε καλά!

ΕΜΕΙΣ σαν εθελοντές θα συμβάλουμε όπου μπορούμε στην επιτυχία του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ, έργο που ξεκινήσαμε και οργανώσαμε με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο αυτό.


Ενεργοί πολίτες Βαρνάβα - Επίσκεψη Ιανουάριο 2008, στο τμήμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ του Δήμου Παιανίας. Αλέξανδρος Προκοπάκης, Χριστόφορος Ρώσσης, Μιχάλης Αποστολόπουλος, Γιώργος Κόλλιας.


Εθελοντές - ενεργοί πολίτες - Φεβρουάριο 2008 στο Δήμο Ελευσίνας με τον πρόεδρο Κοινότητας Βαρνάβα.

3 comments:

  1. Οντως κάλιο αργά παράποτέ.
    Αποτι διαβάζω η κατάργηση της επιτροπής περιβάλλοντος εγινε για ευνοητους λογους. Δηλαδή

    ενα ονομα μια επιτυχία.
    ONE SHOW MAN.

    Τα κουκιά, τα κουκιά... και τιποτε αλλο. Ποιος νοιαζετε για την ανακυκλωση ρε φίλε. Πλάκα με κάνεις?

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ οδοκαθαριστή, εστω και ετσι να γίνει κατι καλο γι αυτον τον δυστυχο τοπο. Αρκει να εχουμε αποτελεσμα. Δε ξερω αν ειναι ικανοι.

    Καλή ανακυκλωση και καλη κομποστοποιηση.

    Παντως ενημερωση των κατοικων δεν εγινε και δεν βλεπω καδους ουτε σακουλες.

    ReplyDelete
  3. Ύστερα από τις δύο πρόσφατες ενθουσιώδεις ομαδικές επιστολές που μου έχεις στείλει….ότι επί τέλους αρχίζει η ανακύκλωση στον Βαρνάβα και στο Γραμματικό….με την Ε.Ε.Α.Α.,έκρινα σκόπιμο να σου υπενθυμίσω αυτά που σου έγραφα τον Μάρτιο του 2008…..όταν μου είχες στείλει κάτι αντίστοιχα και με κάτι φωτογραφίες όπου είχατε στήσει την μπλέ σακούλα της ΕΕΑΑ στη μέση, σε ένα τραπέζι και την εξετάζατε ……από απόσταση ασφαλείας.
    Είναι κομπίνα…από εσένα τουλάχιστον έχω την απαίτηση να το καταλάβεις.
    Γελάνε μαζί σας και προχωράνε στα ‘’εργα τους’’…..αποθρασύνονται όσο δεν φαίνεται να καταλαβαίνετε την απάτη και τον ρόλο που παίζει η ΕΕΑΑ.
    Αυτό που γίνεται με εσάς είναι ακριβώς το ίδιο με ότι έκαναν στην Λευκίμη της Κέρκυρας.
    Η ΕΕΑΑ δεν θα σας αφήσει να κάνετε ανακύκλωση και θα το κάνει να φανεί ότι αυτό οφείλετε σε εσάς….αυτός είναι ο ρόλος τους.( Ε.Ε.Α.Α.= 30%ΚΕΔΚΕ.).
    Ανακύκλωση πρέπει να κάνετε δική σας ….με διαχωρισμό τριών δρόμων και κομποστοποιητές στην πηγή (στα σπίτια) και σε πρώτη φάση με κατ’ ευθεία συμφωνία με το ιδιωτικό Κ.Δ.Α.Υ. στην Μαλακάσα.
    Και παράλληλα να καταγγείλετε την απάτη .

    Η ορθή διαχείριση των Α.Σ.Α. , σύμφωνα και με την σημερινή ευρωπαική εμπειρία, είναι πολύ εύκολη υπόθεση για μία μικρή κοινότητα όπως η δική σας.
    Είναι πανεύκολο….ή (αν το θέλεις αλλιώς) είναι κατά πολύ λιγότερο δύσκολο χωρίς την ΕΕΑΑ …..

    ReplyDelete

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.