Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό… στον Βαρνάβα?

Αναδημοσίευση απο Ε-Τ

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι περισσότεροι δήμαρχοι που διατηρούν τις 1.515 παράνομες χωματερές -συνολικής έκτασης μεγαλύτερης των 35.000 στρεμμάτων- εντός των ορίων των δήμων τους, καθώς ευελπιστούν ότι οι περισσότερες θα κλείσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν, πιστεύουν πως θα είναι χαμηλά, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εκτιμήσει την προσπάθεια που έχει γίνει.

Βεβαίως, κανείς δεν απαντά στο ερώτημα αν, παρά την αισιοδοξία τους, τους επιβληθεί το τεράστιο πρόστιμο, ποιος θα το πληρώσει, αλλά και ποιος θα λογοδοτήσει στους πολίτες.
Στην Αττική, πάντως, αν δεν κλείσουν οι παράνομες χωματερές σε Ανάβυσσο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Ερυθρές, Οινόη, Κερατσίνι, Μέθανα, Πέραμα και Σαλαμίνα, είναι σίγουρο ότι το πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβληθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, με τον αρμόδιο για το περιβάλλον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα ξεκαθαρίστηκε από την πλευρά της Ε.Ε. ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Αυτό σημαίνει ότι, αν τα έργα για την κατασκευή ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό δεν ξεκινήσουν σύντομα και δεν κλείσουν οι παράνομες χωματερές, η χώρα θα χάσει τα 152 εκατ. ευρώ της κοινοτικής επιδότησης, ενώ θα της επιβληθούν και πρόστιμα-«μαμούθ» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.