ΒΑΡΝΑΒΑΣ …ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ



Σε συνάντηση που είχε η ομάδα ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΩΛΙΤΩΝ με τον πρόεδρο της Κοινότητας (κ. Ν. Βούλγαρη) υπεβλήθησαν οι γραπτές εισηγήσεις του προγράμματος ανακύκλωσης – κομποστοποίησης Βαρνάβα. Το όλο πρόγραμμα παρουσίασε για λογαριασμό της ομάδας ο κ. Χριστόφορος Ρώσσης ( Μ/H).

Ο Πρόεδρος εξέφρασε το ενδιαφέρον την ευαισθησία και την υποστήριξή του στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος. Έτσι εξετάσθηκαν οι παράμετροι εφαρμογής. Τέθηκαν χρονοδιαγράμματα από ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την εξυπηρέτηση και υλοποίηση του σοβαρού αυτού θέματος που αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Κοινότητας.

Ορίστηκε να γίνεται τακτική εβδομαδιαία ενημερωτική συνάντηση της ομάδας εργασίας με τον πρόεδρο της Κοινότητας για να συζητούνται και να προωθούνται γρήγορα και αποτελεσματικά εισηγήσεις προς το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Η συμβολή η συνεργασία και η ενημέρωση των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και φορέων (Συλλόγων) θεωρείται απαραίτητη και επιβεβλημένη για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

Ήρθε η ώρα ……… να προωθηθούν λύσεις με συναίνεση!

3 comments:

  1. Εξαιρετική η προσπάθεια της "ομάδας" για υποστήριξη της Κοινότητας. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι αναγκαίες και απαραίτητες στην προσπάθεια ενίσχυσης των κοινών στόχων και επιδιώξεων του χωριού για την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
    Μπράβο στην Κοινότητα και στην 'ομάδα εργασίας.
    Στα θέματα αυτά δεν χωρά μικροπολιτική, που βλάπτει σοβαρά την υγεία των κατοίκων και σίγουρα δημιουργεί σοβαρό πολιτικό κόστος.

    Θα δείξει!

    ReplyDelete
  2. Η ενσωματωμένη εμπειρία στο θέμα οφείλετε στην δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα από την παρούσα και προηγούμενη διοίκηση της κοινότητας που οφείλουμε να συγχαρούμε για την επιμέλεια που έδειξαν μέχρι τώρα για την υλοποίηση του σοβαρού αυτού θέματος.
    ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΩΝ μας ΕΝΏΝΕΙ!

    ReplyDelete
  3. Κατ΄ αρχήν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.
    Φαίνεται όμως ότι μερικά πράγματα ξεχνιούνται.
    Για την αποκατάσταση και μόνο της αλήθειας αναφέρω συνοπτικά:
    - Η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή εκπόνησε την μελέτη "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ", η οποία συντάχθηκε από τον Περιβαλλοντολόγο κ. Φ. Κιρκίτσο και βρισκεται στο αρχείο της Κοινότητας (προφανώς ατή μελέτη παρουσιάσθηκε στον κ. Πρόεδρο)
    - Η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή είχε πάρει την έγκριση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για ένταξη του Βαρνάβα στο πρόγραμμά της και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο Κ.Δ.Α.Υ.(Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών)
    - Η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή είχε αποστείλει επιστολή κι ανέμενε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για χρήση του Κ.Δ.Α.Υ. Αμαρουσίου, αντί του Κ.Δ.Α.Υ. Ασπροπύργου που προτεινόταν, λόγω απόστασης.
    Παρ΄ όλα αυτά είναι θετικό που, έστω και μετά από έναν χρόνο, γίνεται κάποια κίνηση προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της μελέτης.

    ReplyDelete

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.