ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: τι μπορώ να κάνω ;

recycling_saves_energy_logo.jpgb.jpg

… αλλάζω συνήθειες … αλλάζω κλίμα!

ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ (Συσκευασίες από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο)

- Ρωτάμε στο Δήμο μας αν λειτουργεί πρόγραμμα ανακύκλωσης. Εντοπίζουμε τον πλησιέστερο μπλε κάδο και πηγαίνουμε εκεί όλα τα ανακυκλώσιμα.

- Ενημερωνόμαστε από την Κοινότητα για ποιά υλικά να βάζουμε στον κάδο.

- Ανακυκλώνουμε! Διαλέγουμε τα χαρτιά, τα πλαστικά, τα γυαλιά και τα μεταλλικά “απορρίμματα” (ή πιό σωστά, συσκευασίες) ξεχωριστά, τα βάζουμε στην ειδική τσάντα και τα αδειάζουμε στον ειδικό μπλε κάδο στη γειτονιά μας. Αν δεν έχουμε μπλε κάδο στην γειτονιά μας, τα βάζουμε στο αυτοκίνητο και τα πετάμε στον πλησιέστερο μπλε κάδο που θα βρούμε. Είναι τεράστια η οικονομία σε πρώτες ύλες και φυσικούς πόρους. Είναι μία απλή συνήθεια, που είναι επιπλέον και νόμος (2939/01).

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ

- Ανακυκλώνουμε μπαταρίες! Δεν τις πετάμε στα σκουπίδια, αλλά τις τοποθετούμε στους ειδικούς “σωλήνες” αποδέκτες που βρίσκονται σε πολλά σημεία (μαγαζιά, δημόσια κτίρια, κα.) κοντά στο σπίτι μας.

- Αν ο Δήμος σας δεν έχει σημεία συλλογής μπαταριών, ζητήστε να επικονωνήσουν με την εταιρεία ΑΦΗΣ ΑΕ (τηλ. 210-8030244), για να προμηθευτούν τους ειδικούς διαφανείς κάδους για μπαταρίες). Είναι νόμος (2939/01)!

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

- Κάνουμε κομποστοποίηση! Δεν πετάμε τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας, τα αποφάγια και τα κλαδέματα στα σκουπίδια. Δεν είναι σκουπίδια! Τα βάζουμε σε έναν ειδικό πράσινο (ή μαύρο) κάδο που έχουμε στον κήπο ή το μπαλκόνι μας και τα αφήνουμε να γίνουν λίπασμα. Έτσι απλά και φυσικά. Τα οργανικά που συσσωρεύονται στις χωματερές και τους ΧΥΤΑ ευθύνονται για το αέριο μεθάνιο, ένα από τα αέρια που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ας συμβάλουμε στη λύση και όχι στο πρόβλημα.

- Αν θέλετε να προμηθευτείτε κάδο κομποστοποίησης επικοινωνήστε με τους προμηθευτές κάδων που αναφέρονται στην δεξιά στήλη του Blog.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

- Τι κάνουμε τον παλιό υπολογιστή ή την παλιά ηλεκτρική συσκευή που δεν δουλεύει πιά ή που θέλουμε να ξεφορτωθούμε επειδή πήραμε καινούργιο; Τηλεφωνάμε είτε στο Δήμο μας είτε σε ένα από τα εγκεκριμένα συστήματα διαχείρισης του ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού υλικού. Δεν τα πετάμε στα σκουπίδια! Δεν είναι σκουπίδια, περιέχουν πολύτιμες πρώτες ύλες και τοξικά που μπορούν να μολύνουν το έδαφος και τα υπόγεια νερά στις χωματερές.

- Επικοινωνήστε με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ (τηλ. 210-5319780).

ΠΑΛΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

- Επικοινωνήστε:
- Ν.Αττικής: (210-5537000), (210-5596668)
- Θεσ/νίκη: (2310-790100), (2310-781132), (2310-462402), (2310-722931)

- Για την υπόλοιπη Ελλάδα επικοινωνήστε με την ΕΔΟΕ (τηλ. 210-6899039)

ΠΑΛΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

- Επικοινωνήστε με την ECO ELASTIKA (τηλ. 210-6128260)

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.