Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στον Δήμο Μαραθώνα επί δημαρχίας Λουίζου Ιορδάνη.

Αναδημοσίευση Άρθρου Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ !!!

Αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε,
'Όσες προσπάθειες και αν έγιναν στο παρελθόν για να γίνει ουσιαστική ανακύκλωση στο Δήμο μας δυστυχώς αυτές δεν ευδοκίμησαν. Από πλευράς του Δήμου είχαμε την μόνιμη άρνηση.

 Δεν διέκοψε την σύμβαση ο δήμος με την Ε.Ο.Α.Ν ώστε να ξεκινήσουμε ανακύκλωση μόνοι μας και να έχει ο δήμος Μαραθώνα τα οφέλη αλλά και ποτέ δεν μας δόθηκε η σύμβαση που υπογράφτηκε από το δήμο με την Ε.Ο.Α.Ν.
Το επιχείρημα του δήμου για την ανακύκλωση που δεν γίνεται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες ήταν η κακή δημοσιονομική πολιτική.
Σήμερα μεσολαβούσης της προεκλογικής περιόδου για την διεκδίκηση του Δήμου Μαραθώνα βλέπουμε έναν αναβρασμό σε "έργα" !
Ξαφνικά χρήματα βρέθηκαν.
 Έργα στο Μαραθώνα https://www.facebook.com/cityofmarathon?fref=ts
  Ανακύκλωση στο Μαραθώνα !!

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Διακρίνω έναν εμπαιγμό και μια κοροϊδία προς τους Δημότες !!!
Τελικά η ανακύκλωση δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες  σας  κύριε Δήμαρχε.
Θα με ενδιέφερε να ακούσω για τις ενέργειες που έκαναν για το σκοπό αυτό και οι υπόλοιποι δημοτικοί συνδυασμοί  της αντιπολίτευσης ?? Έκαναν ??
Και σήμερα και αυτοί διεκδικούν την ψήφο μας
Με Εκτίμηση
Κυριάκος Γκίκας
---------- Forwarded message ----------
From: Kyriakos Gkikas
Date: 2013-08-27 1:41 GMT+01:00
Subject: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ !!!
To:
Λονδίνο   27-08-2013
Αξιότιμε Κύριε Σκουρλέτη,
Έχοντας υπόψη την απαντητική επιστολή του κύριου Ιορδάνη Λουίζου με Αρ. Πρτ.  1080 και ημερομηνία 17.01.2013.
Επίσης,
Την απάντηση σας τόσο σε 'μένα όσο και στο κύριο Μιχάλη Αποστολόπουλο με ημερομηνία 05.02.2013.
Και την τελική απάντηση του Δήμου Μαραθώνα, (Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης), με Αρ. Πρωτ. 20900 και ημερομηνία 19.08.2013
Κατόπιν όλων των παραπάνω φαίνεται ( ??? ) ότι έρχονται σε "αντίφαση"
οι ισχυρισμοί σας με την επιστολή 05.02.2013,ότι ο  Δήμος Μαραθώνα έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό, (όχημα και κάδους),που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού !!!!!!!!!!
Ο Δήμος ισχυρίζεται με την τελευταία  του επιστολή (Αρ. Πρωτ. 20900) ότι ο Καλλικρατικός  Δήμος Μαραθώνα αποτελείται από τις Δημοτικές Κοινότητες Νέα Μάκρη και Μαραθώνα και τις Τοπικές Κοινότητες Γραμματικού και Βαρνάβα. Δυστυχώς όμως,  η ανακύκλωση γίνεται ΜΟΝΟ στη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Μάκρης. Η είδηση πάνω στην είδηση είναι ότι η ανακύκλωση σύμφωνα πάντα με το Δήμο Μαραθώνος είχε σταματήσει στις υπόλοιπες κοινότητες πριν ακόμα την σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου !!!!!
Προφανώς οι όποιοι μπλε κάδοι βρισκόντουσαν αλλά και ακόμα  βρίσκονται στις Τοπικές Κοινότητες Βαρνάβα - Γραμματικό και Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνα  είναι καθαρά και μόνο για διακοσμητικό στοιχείο ???? Δεν ξέρω !!! Έχω μπερδευτεί !!! Από πότε έχει σταματήσει η ανακύκλωση στις τοπικές Κοινότητες και για πόσο διάστημα ???? Σε ερώτημα του πρώην Κοινοτάρχη Γραμματικού μας είχε διαβεβαίωση ότι ανακύκλωση γίνεται !!!
Παρακαλώ θερμά προτού απαντήσουμε στην επιστολή του Δήμου Μαραθώνος με Αρ. Πρωτ. 2099 μιας και φαίνεται ( ???? )  ότι το πρόβλημα <<μετατίθεται>> στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, μπορείτε να τοποθετηθείτε στην τελευταία απαντητική επιστολή του Δήμου ???
Σας Ευχαριστώ Θερμά
Κυριάκος Γκίκας
----------------


 Διαβάστε ακόμα:

From: ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ [mailto:pressoffice@marathon.gr]
Sent: Thursday, April 14, 2011 4:08 PM
To: 'Μιχάλη Αποστολόπουλο'; 'ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ'; 'ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ'
Cc: 'ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΜΙΝΗ'
Subject: RE: ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ - Κύριε Δήμαρχε -Να στείλω την επιστολή στα σκουπίδια ή στην ανακύκλωση;
Κύριε Αποστολόπουλε,

Σχετικά με τις παρατηρήσεις σας στο ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης έχω να σας ενημερώσω τα παρακάτω.

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεστε και χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα συμβαίνει σπάνια και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της ανακύκλωσης, μόνο στις περιπτώσεις όπου στους μπλε κάδους ανακύκλωσης εμπεριέχονται καμιά φορά και κοινά οικιακά απορρίμματα συνήθως από λάθος των κατοίκων.

Στην περίπτωση όπου οι οδηγοί των απορριμματοφόρων της ανακύκλωσης αντιληφθούν ότι στους μπλε κάδους εμπεριέχονται και κοινά οικιακά απορρίμματα, σύμφωνα με οδηγίες που έχουν, δεν αναλαμβάνουν να τους αδειάσουν αλλά σε συνεννόηση με τους οδηγούς των κοινών απορριμματοφόρων μεταφέρουν την ευθύνη σε αυτούς.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι όπως μας διαβεβαίωσε η Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα, η ανακύκλωση συσκευασιών στην περιοχή λειτουργεί χωρίς ουσιαστικά προβλήματα και ότι πολύ σύντομα η ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και αυτή των φωτιστικών και ηλεκτρικών λαμπτήρων, που την τελευταία τριετία λειτουργούν άψογα στη Νέα Μάκρη, πρόκειται όπως προγραμματίζουμε, να επεκταθούν σε όλη την έκταση του νέου Δήμου Μαραθώνος.

Με εκτίμηση,

Ιορδάνης Λουίζος

Δήμαρχος Μαραθώνος





http://programanakiklosisvarnava.blogspot.gr/?zx=8c058f7d81c35c19
http://anakiklosi.blogspot.gr/
http://anakiklosivarnava.blogspot.gr/

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.