ΘΕΜΑ: Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ, ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.


Όλα αυτά σας τα είχα προβλέψει εδώ και δύο χρόνια.
Σας έχω μάλιστα περιγράψει γραπτά και
με ακρίβεια τον μηχανισμό που παράγει αυτό το φαινόμενο.
Θυμηθείτε σχόλιό μου για τα ΧΥΤΑ κλπ. με την φράση:
'' Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, ΒΡΕIΤΕ  ΤΟΝ....''
…καθώς και όλα τα άλλα που στέλνω και ξαναστέλνω παντού με κίνδυνο να βρεθώ κατηγορούμενος στα δικαστήριά τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής σύντομα θα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τον οποίο ‘’κάποιοι’’  επέλεξαν αυτούς και την περιοχή τους για να κερδοσκοπήσουν με τις εργολαβίες τους είναι επειδή τους εκτίμησαν σαν λίγους , αδύναμους και το κυριότερο με υπανάπτυκτη έως και ανύπαρκτη οικολογική συνείδηση.
Αυτό δυστυχώς φαίνετε να επαληθεύετε από  την αδυναμία τους να κάνουν ανακύκλωση αλλά και από τον τρόπο και τα άγονα κεντρικά επιχειρήματα και συνθήματα του “αγώνα” τους κατά της κατασκευής των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ-ΕΜΑΚ κλπ.
Αναλογισθείτε τι ‘’ανάστημα’’ θα είχε ο κ. Κούκης (Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού) όταν μιλούσε  στις  15/01/09  ως προσκεκλημένος στην επιτροπή περιβάλλοντος της βουλής αν είχε πραγματικά πετύχει την ‘’ανακύκλωση’’ στο Γραμματικό.
Αναρωτηθείτε πόσο ισχυρό και ηχηρό θα ήταν το χαστούκι κατά αυτής της κρατικοδίαιτης ψευτομαφίας των σκουπιδιών και των σχεδίων της γιά τον τόπο, αν είχατε επιτύχει να κάνετε ανακύκλωση.
Ευτυχώς όμως, αυτό που, πολύ ύποπτα, δεν ‘’κατάφερε’’ να κάνει κανένας από τους ΟΤΑ που κινδυνεύουν, το κατάφεραν ,για την Αττική, οι δήμοι Ελευσίνας και Παιανίας.
Οι δύο αυτοί δήμαρχοι , έχοντας προφανώς σε επάρκεια ότι χρειάζεται, κάνουν ορθή διαχείριση των σκουπιδιών τους,  με κάποιες δικές τους προσαρμογές ο καθένας, αλλά με συγκλίνουσες πορείες με τα επιτυχημένα παραδείγματα από την Ε.Ε.
Οι επιδόσεις τους φτάνουν το 40% μείωση  από την ανάκτηση-διαχωρισμό των υλικών συσκευασίας  που φυσικά σημαίνει ότι το υπόλοιπο 60% να αποτελείται κυρίως από τα ‘’ζημώσιμα’’ δηλαδή αυτά  που μπορούν να γίνουν ένα καλό κομπόστ έως και εμπορεύσιμης ποιότητας.
Έχουν αρχίσει εδώ και λίγους μήνες τα απαιτούμενα, επικοινωνιακά,  πιλοτικά (10-20%) προγράμματα οικιακής κομποστοποίησης, που φυσικά και εύκολα πέτυχαν, και έτσι άμεσα θα στοχεύσουν στο 100% των νοικοκυριών.
Το αναμενόμενο φυσικό αποτέλεσμα θα αποδείξει στην πράξη,  πλήρως και πανελλαδικά, πόσο επίπλαστο είναι το πρόβλημα των σκουπιδιών που υποστηρίζει ότι λύνει ο υπάρχων-θεσμοθετημένος σχεδιασμός.
Θα κάνει φανερό σε όλο και περισσότερο κόσμο το ολέθριο σφάλμα του υπάρχοντος θεσμοθετημένου σχεδιασμού του οποίου είχαμε (αλλά και θα έχουμε…πιστεύω) την ατυχία να είμαστε αποδέκτες. 
    
Αθήνα 24/02/09
Δ.Σ.ΔΑΜΑΣΚΟΣ

1 comment:

  1. Η ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στην Κοινότητα Βαρνάβα... δεν ξεκίνησε ΠΟΤΕ και η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ειναι ακόμη στα σπάργανα.

    ReplyDelete

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.