Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση, σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Τανάγρας

Ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με τον Π.ΦΟΔΣΑ ΣΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, διοργάνωσε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση, στα Δημοτικά Σχολεία Ασωπίας και Άρματος της Δ.Ε. Τανάγρας, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και την αναγκαιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετείχαν σε  διαδραστικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία στόχος ήταν να μάθουν για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή, την ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών.

Η Αντιδήμαρχος Τανάγρας κα Μαρία Νίκα, γνωστή για τους μακροχρόνιους αγώνες της υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, ήταν παρούσα και δήλωσε ικανοποιημένη από τη δράση. Τόνισε την σπουδαιότητα της σωστής ενημέρωσης από την παιδική ακόμα ηλικία, ώστε να αναπτυχθούν ενήλικες με περιβαλλοντική συνείδηση.

«Η ανακύκλωση είναι το πρώτο βήμα, που ξεκινά μέσα από το σπίτι μας. Μαθαίνοντας τα παιδιά να έχουν ως τρόπο ζωής, μέσα στην καθημερινότητα τους, την ανακύκλωση, τότε αναπτύσσουν ευαισθησίες και κατ’ επέκταση, ως ενήλικες φροντίζουν με σεβασμό το περιβάλλον», επεσήμανε η κα Μ. Νίκα και ευελπιστεί να ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις σε όλο το Δήμο Τανάγρας.









Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.