ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ήσαν όλοι εκεί …για να βοηθήσουν.

Όλοι οι Σύλλογοι, Φορείς και οι Παρατάξεις του Βαρνάβα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου της Κοινότητας και πήραν μέρος στην συγκέντρωση της 27.2.08 όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν για την επιτυχία του Προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ.


Ιδέες, απόψεις, προτάσεις καταγράφηκαν για να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιαίτερα στον τομέα της οργανωμένης ενημέρωσης των κατοίκων.

Ήταν ίσως πρώτη φορά στον Βαρνάβα, όπου όλοι οι κοινωνικοί συντελεστές του τόπου μαζεύτηκαν για να συζητήσουν και να βοηθήσουν στο κοινό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.


ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΩΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !

Ο πρόεδρος αφού περιέγραψε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δηλαδή την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρεία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ όπως και τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις με τις υπόλοιπες, ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, Μπαταρίες, Οχημάτων τέλους Ζωής κτλ., ζήτησε την συμπαράσταση και την ουσιαστική βοήθεια των φορέων στην ενημέρωση των μελών τους και κατ επέκταση των κατοίκων του χωριού.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:

· Εκπρόσωποι των Παρατάξεων και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου.

· Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ν.Κ

· Σύλλογος Γυναικών

· Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

· Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου

· Δ/ντρια Νηπιαγωγείου

· Σχολική Επιτροπή.

· Κέντρο Νεότητας Γραμμάτων & Τεχνών.

· Λέσχη Ηλικιωμένων.

και

η ομάδα Εθελοντών Ενεργών Πολιτών.


Όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τον Βαρνάβα, σαν το πρώτο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


2 comments:

  1. Η βάση επιτυχίας στηρίζεται στους ανθρώπους αλλά κύρια στο προσωπικό της Κοινότητάς σας και ιδιαίτερα στα Συνεργεία καθαρισμού.
    Οι ήρωες αυτοί κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της περισυλλογής απορριμάτων μας. Αυτοί είναι και οι βασικοί συντελεστές της επιτυχίας του προγράμματος της ανακύκλωσης.Εκπαιδεύστε τους, ελάτε κοντά τους, μιλήστε τους.
    ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΆΛΛΟΥΝ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΥΣ & ΚΑΘΑΡΟΥΣ!

    ReplyDelete
  2. Η ανταπόκριση των Φορέων ήταν θετική και πολύ εποικοδομητική από πολλές πλευρές, θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

    ΆΠΟΨΗ μου είναι ότι η ενημέρωση των μελών/κατοίκων πόρτα-πόρτα, θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη κάθε Συλλόγου (από εκπαιδευμένα γι αυτό, άτομα) που θα ενημερώνουν το Κέντρο διοίκησης Ανακύκλωσης της Κοινότητας σε εβδομαδιαία βάση.

    ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ !

    ReplyDelete

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.