Εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης συσκευασίας στο Δήμο Παιανίας « στις: 09 Μάιος 2008, 09:12:42 πμ »

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης συσκευασίας
στο Δήμο Παιανίας καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

710 τόνοι περίπου απορριμμάτων οδηγήθηκαν από το Δήμο Παιανίας στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.) της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Συσκευασιών στον Ασπρόπυργο, το πρώτο τετράμηνο του 2008. Σημειώνεται ότι ο συνολικός όγκος των ανακυκλούμενων απορριμμάτων του Δήμου μας, από την αρχή της εφαρμογής του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασίας ανέρχεται σε 1.900 τόνους, γεγονός που είναι πέρα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη.

Λόγω των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων του Δήμου μας, η Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Συσκευασίας (Ε.Ε.Α.Σ.), κατόπιν αιτήματός μας, προτίθεται να μας χορηγήσει άμεσα 100 επιπλέον κάδους, πέραν των 550 που έχουν ήδη τοποθετηθεί, οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν αποκλειστικά στον ιστό της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δημότες μας.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο παραλήφθηκε το δεύτερο ειδικό απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης, το οποίο πρόκειται να αντικαταστήσει το συμβατικό απορριμματοφόρο, που ήδη ο Δήμος μας χρησιμοποιούσε από την αρχή σχεδόν της εφαρμογής του συστήματος, παράλληλα με το συμβατικό.

Μεταφερόμενα φορτία ανακύκλωσης ανά μήνα
Ιανουάριος: 144410Kg
Φεβρουάριος: 171870Kg
Μάρτιος: 184170Kg
Απρίλιος: 207010Kg
Μάιος (έως 7.05.2008): 39480Kg
Σύνολο: 746940Kg

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία παρατηρείται μία συνεχής ανοδική κίνηση των ανακυκλούμενων απορριμμάτων του Δήμου Παιανίας, από 144 τόνους τον Ιανουάριο 2008, σε 172 τόνους το Φεβρουάριο, 184 το Μάρτιο και 207 τόνους τον Απρίλιο, παρουσιάζοντας αύξηση 45% περίπου έναντι του Ιανουαρίου.

Τα στοιχεία αυτά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, εάν συγκριθούν με εκείνα ιδιαίτερα μεγάλων δήμων με πολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων, κάδων και απορριμματοφόρων, τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολύ κατώτερα.
Η ιδιαίτερη επιτυχία όλων των εφαρμοζομένων προγραμμάτων ανακύκλωσης του Δήμου Παιανίας οφείλεται στον άριστο σχεδιασμό και την οργάνωση του όλου συστήματος, τη μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού και την αγαστή συνεργασία πολιτών, φορέων και εταιριών.

Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτριος Γ. Δάβαρης ευχαριστεί τόσο τους δημότες όσο και τις εταιρίες που αγκάλιασαν την ανακύκλωση από την πρώτη στιγμή και δηλώνει: «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Δήμου μας αντικατοπτρίζουν με τον καλύτερο τρόπο τόσο την ευαισθητοποίηση των δημοτών μας και των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, όσο και όλων των εμπλεκόμενων ομάδων και φορέων. 1900 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού, σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους, από ένα μικρό δήμο (μόλις 14.000 κάτοικοι βάσει απογραφής), είναι κάτι έξω από οποιαδήποτε αισιόδοξη πρόβλεψη. Πραγματικά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στην ανακύκλωση. Από την αρχή είχαμε ζητήσει από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Συσκευασίας 600 κάδους ανακύκλωσης και δύο απορριμματοφόρα. Μας έδωσαν 300 κάδους και ένα απορριμματοφόρο με όρους και προϋποθέσεις. Σε ένα μήνα, μας δικαίωσαν όχι μόνο οι όγκοι αλλά και η ποιότητα των απορριμμάτων που οδηγούμε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών. Αγγίζει το 100% η καθαρότητα των ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου μας, σε αντιδιαστολή με άλλους δήμους που το περιεχόμενο των μπλε κάδων αναμειγνύεται σε μεγάλο ποσοστό με οργανικά σκουπίδια. Ήδη ο στόλος μας αποτελείται από 550 κάδους ανακύκλωσης και δύο ειδικά απορριμματοφόρα. Ζητήσαμε 100 επιπλέον μπλε κάδους τους οποίους αναμένουμε εντός του Ιουνίου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του προγράμματος. Το προσωπικό της ανακύκλωσης εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα και βρίσκεται σε άριστη συνεργασία με εκείνο των πράσινων κάδων. Η «εξαγωγή τεχνογνωσίας ανακύκλωσης» προς γειτονικούς και όχι μόνο δήμους συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι και προσθέτουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτή».

Επισημαίνεται ότι όλα τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου Παιανίας, συνδυάζουν την ενεργοποίηση των πολιτών σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων και ικανοποιούν την Οδηγία της Ε.Ε. (31/1999) (και της πρόσφατης Κ.Υ.Α. που την ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο – ΚΥΑ 29407/3508/2002) περί μείωσης των βιοαποικοδομήσιμων που καταλήγουν για τελική διάθεση στους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.
====================================================

ΕΜΕΙΣ στον Βαρνάβα για ποιά ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ μιλάμε? ΡΩΤΗΣΤΕ τους "υπεύθυνους" της Κοινότητας για να απογοητευτείτε για αλλη μιά φορά!

Ο Καποδίστριας θα τα τακτοποιήση ΟΛΑ! αν και εφ' οσον...

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.