Φαίνεται πως ξεκινάμε!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗ ΒΑΡΝΑΒΑ

Οι επικεφαλείς των παρατάξεων του Κ.Σ και εθελοντές -ενεργοί πολίτες- είχαν την 1η ανοικτή σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα, παρουσία του κ. Φ. Κυρκίτσου προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Παραβρέθηκαν, οι κ.κ Ν. Βούλγαρης (Πρόεδρος της Κοινότητας), Γ. Κόλλιας (πρώην Πρόεδρος), Π. Στάμου, κα Μ. Κρίκη (Δ/α Σχολείου), Χρστ. Ρώσσης, Αλέξ. Προκοπάκης, και ο Μ. Αποστολόπουλος.

Ο κ. Βούλγαρης περιέγραψε τις συνθήκες και τις προοπτικές που διαμορφώνονται υπογραμμίζοντας την ευαισθησία και απόφασή του για υλοποίηση του προγράμματος το συντομότερο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την ομόφωνη και ισχυρή θέληση που επέδειξαν όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων για την επιτυχία του προγράμματος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ-ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΡΝΑΒΑ, που μελετήθηκε και από την προηγούμενη διοίκηση και προχωρά για υλοποίηση τώρα, με τις απαραίτητες προσαρμογές.

Οι εποικοδομητικές τοποθετήσεις εισηγήσεις των μελών , βοήθησαν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων και προβληματισμών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών.

Η επαγγελματική παρουσίαση του κ. Κυρκίτσου, εντυπωσίασε. Η επιστημονική κατάρτιση και η απλότητα των επιχειρημάτων βοήθησε να λυθούν ερωτήματα και προσδιόρισε τον μπούσουλα (κανόνα) διαχείρισης, προσδιορίζοντας τα "εύκολα και τα δύσκολα".

ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ - Η Προσαρμογή της τοπικής κοινωνίας

· Με την οργάνωση μικρής ομάδας εργασίας & ευθύνης, απαρτιζόμενη και από εθελοντές που θα ασχολούνται σχεδόν καθημερινά με το θέμα για να εξασφαλίζουν την εφαρμογή και τον έλεγχο του προγράμματος με άμεσες λύσεις και προσαρμογές.

· Συστηματική Ενημέρωση πολιτών (σε προσωπική βάση, πόρτα –πόρτα)

· Περιοδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης πολιτών, οργάνωση ημερίδων & επαίνων.

· Διανομή ενημερωτικού υλικού και αφισών, προσαρμοσμένου στην νοοτροπία και ευαισθησία των κατοίκων.

· Ενεργή συμμετοχή όλων των Συλλόγων και φορέων της Κοινότητας.

ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ?

Απόκτηση Εξοπλισμού- κάδοι ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, διαχείριση, διαχωρισμός, συμφωνίες με εταιρίες, με ανταποδοτικά οφέλη, πώληση χαρτιού κ.λ.π., επεξεργασία κλαδεμάτων κ.λ.π.

Είναι γεγονός …ξεκινάμε!

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, συνοψίζοντας, προσδιόρισε την ηγετική ομάδα εργασίας, όπως αυτή εμφανίζεται στην σημερινή της σύνθεση, με επικουρική βοήθεια κι άλλων εθελοντών από Συλλόγους φορείς και κατοίκους του Βαρνάβα που μπορούν να αφιερώσουν χρόνο και εργασία για την επιτυχία του ΣΤΟΧΟΥ δηλ. για έναν,

ΟΙΚΟΛΟΓΟΚΟ ΒΑΡΝΑΒΑ χωρίς ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ & ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗ ΤΩΡΑ!


2 comments:

  1. Συστηματική Ενημέρωση πολιτών (σε προσωπική βάση, πόρτα –πόρτα)
    · Περιοδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης πολιτών, οργάνωση ημερίδων & επαίνων.
    · Διανομή ενημερωτικού υλικού και αφισών, προσαρμοσμένου στην νοοτροπία και ευαισθησία των κατοίκων.

    Αλλά πρώτα πρώτα, αναθέστε το Project σε εθελοντή ή εθελοντές που θαναι αφοσιωμένοι, ικανοί και δραστήριοι, με πολιτική κάλυψη απ όλες τις παρατάξεις. Μακριά οι "κουφιοι λογάδες", που εντυπωσιάζουν.
    Ενεργοί και δραστήριοι πολίτες που θα αφιερώνουν χρόνο για την επιτυχία του προγράμματος.

    ReplyDelete
  2. Με εκπλήσσει ευχάριστα, η ομοφωνία όλων των πολιτικών παραγόντων και εύχομαι καλή επιτυχία.
    Με την ιδία ομοφωνία και συνοχή θα μπορούσε να δουλέψει το σχήμα και για τα άλλα κοινωνικά προβλήματα του τόπου.
    Βέβαια πάντα χρειάζεται ο δημιουργικός αντιπολιτευτικός λόγος που βοηθά. Αλλά πάνω από όλα αυτό που μετρά είναι να πηγαίνει ο τόπος μπροστά. Η μικροπολιτική βλάπτει σοβαρά από όπου κι αν προέρχεται.

    ReplyDelete

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.