Ανακύκλωση




Σε πάρα πολλούς δήμους πια υπάρχουν οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ωστόσο, οι δήμοι χρειάζονται υπενθύμιση για να μας βάλουν και περισσότερους, όπου χρειάζονται, και για να αναλαμβάνουν και τα άλλου τύπου απορρίμματά μας. Όπου δεν υπάρχουν, τηλεφωνήστε τους δήμους σας, ασκείστε πιέσεις, απαιτήστε κάδους. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να ενημερωθείτε.
Επίσης, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης έχει μια ωραιότατη σελίδα που μας ενημερώνει για πολλά όμορφα, όπως για την ιδέα της κομποστοποίησης για τα οργανικά μας απόβλητα!
Για την αξιοποίηση εξαρτημάτων PC, ενημερωθείτε από την UFU.
Για την επαναξιοποίηση ρούχων κτλ, ενημερωθείτε στο Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά bazaar πλέον όπου μπορούμε να δώσουμε ό,τι έχουμε σε καλή κατάσταση, ώστε τα έσοδα να πάνε κάπου όπου υπάρχει ανάγκη. Η σελίδα helping.gr περιλαμβάνει πολλές λύσεις (αν και προσωπικά διαφωνώ με αρκετές από τις οργανώσεις). Ψάξτε και θα βρείτε πολλά.
Επειδή συνήθως οι πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα, κι επειδή δεν μπορώ να έχω πείρα από όλα όσα ανέφερα, αν γνωρίζετε άλλα όμορφα που συμβαίνουν, αν έχετε προσωπική εμπειρία από κάποια από τα προαναφερθέντα ή αν θέλετε να ενημερώσετε για το τί γίνεται σε διάφορα μέρη της χώρας μας, συμπληρώστε το ποστ αυτό!

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.