ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ Εκτός επέκτασης του προγράμματος Ανακύκλωσης Βαρνάβας και Γραμματικό

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν

Φωτο απο την συνέντευξη των Επιθεωρητών περιβάλλοντος της Ευρωβουλής κατά την επίσκεψή τους στον ΧΥΤΑ Γραμματικού
Παρά τις πολύμηνες προσπάθειες ανάδειξης του θέματος από τους "Ενεργούς πολίτες Μαραθώνα" σε όλα τα φόρα, ακόμα και στους Επιθεωρητές της Ε.Ε, Ο δήμαρχος φαίνεται να πείστηκε ή να αναγκάστηκε  στο παρά πέντε να κάνει ένα μετέωρο βήμα προς την πλευρά της επέκτασης της Ανακύκλωσης.
Επέλεξε μόνο την Δημοτική Κοινότητα του Μαραθώνα για την άμεση έναρξη πιλοτικού προγράμματος. Δηλαδή Βαρνάβας και Γραμματικό παραμένουν εκτός συστήματος.Συνολικά τα συστήματα ανακύκλωσης του Δήμου θα λειτουργούν μόνο για Ν. Μάκρη και Μαραθώνα.  Ποιος είναι ο λόγος εξαίρεσης των υπολοίπων Κοινοτήτων δεν ξέρουμε αλλά θα επιδιώξουμε να μάθουμε.

Εδώ όμως αρχίζουμε και βλέπουμε καθαρά την εικόνα της πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμαρχος. Η Ν. Μάκρη και ο ιστορικός Μαραθώνας να αποτελούν την Βιτρίνα του Νέου Δήμου, με Βαρνάβα και Γραμματικό να παραμένουν στα μετόπισθεν (σκουπιδότοποι) υποβαθμισμένοι και παραμελημένοι.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του Δήμου είναι σκόπιμα ασαφές αλλά πίσω από τις γραμμές  τα "θα" τα "άμεσα" και τους "στόχους", βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα. Αν κάνουμε λάθος θα χαρούμε να μας διορθώσετε.

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή και τον Υπεύθυνο Ανάπτυξης Έργων Ο.Τ.Α. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – Ε.Ε.Α.Α. κκ. Γιάννη Ραζή και Αλέκο Σκουρλέτη, είχε την Παρασκευή 15 /11 στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος, στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται από τον Δήμο Μαραθώνος με στόχο την άμεση εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης και στις Δημοτικές Ενότητες Μαραθώνος, Βαρνάβα και Γραμματικού.
Κατά τη συζήτηση, που έγινε σε εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας, έγινε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου για την προμήθεια του κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την επιτυχία του προγράμματος.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και νέα συνάντηση του Δημάρχου με τα στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επίσημου φορέα της Πολιτείας για την ανακύκλωση σε όλη την Επικράτεια, για την οριστική συμφωνία και ολοκλήρωση του σχεδιασμού του πιλοτικού προγράμματος για τη Δημοτική Κοινότητα Μαραθώνος.
Πηγή 

Διαβάστε Αναλυτικές Συνδέσεις Scribd: 

5.     Η Δημοτική Αρχή Μαραθώνα αγνοεί παντελώς το Περιβάλλον. Στις καλένδες η Ανακύκλωση με την συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη.

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.