ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ με ευθύνη του πρώην Κοινοτάρχη.

(Στην δεξιά μπάρα της σελίδας)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κ.Ν.Βούλγαρη.


Για εμάς ( τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΡΝΑΒΑ μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος - ανακύκλωσης) το ζητούμενο ήταν να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του κόσμου για ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ξεκινώντας και εφαρμόζοντας στην πράξη το πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, κλείνοντας σταδιακά την παράνομη χωματερή μας.
Η εξέλιξη της προσπάθειας όμως σταμάτησε, αφού η απερχόμενη Κοινοτική Αρχή διέκοψε την λειτουργία της επιτροπής ανακύκλωσης, το 2008. Έτσι πάγωσαν – σταμάτησαν όλες οι προβλεπόμενες δραστηριότητες εξέλιξης του προγράμματος των εθελοντών, με συνέπεια να απογοητευτεί ο κόσμος, η ομάδα εθελοντών αλλά ιδιαίτερα η νεολαία στην οποία απευθυνθήκαμε με κάλπικες υποσχέσεις.
Κύριε Βούλγαρη, Θυμίζω ότι με πρωτοβουλία των εθελοντών ενεργών πολιτών Βαρνάβα ( Αλ. Προκοπάκη, Χρστ. Ρώσση και Μιχ. Αποστολόπουλου) επετεύχθη συμφωνία- δέσμευση μεταξύ των επικεφαλείς των παρατάξεων του Κοιν. Συμβουλίου για η υλοποίηση του παραπάνω έργου, βάζοντας και προβάλλοντας την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σαν 1η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για τον τόπο μας.
Η δουλειά που έγινε ήταν ουσιαστική ( συμβάσεις, υποδομές υποστήριξης, προγράμματα ενημέρωσης, παρουσίες σε πολίτες και μαθητές κλπ). Αλλά εκεί που όλα ήταν στο δρόμο τους και η επιτυχία ήταν προ των πυλών, άρχισαν … οι αποχωρίσεις των πολιτικών μελών της επιτροπής από τις συνεδριάσεις (όπως και η δική σας κε Βούλγαρη ως προέδρου της επιτροπής). Έτσι η προσπάθεια των εθελοντών οδηγήθηκε σε απαξίωση με συνέπεια να σταματήσει το έργο της ανακύκλωσης.
Περιμένουμε από την νέα δημοτική και κοινοτική αρχή να επαναφέρει σε 1η προτεραιότητα το θέμα αυτό. Εμείς θάμαστε πάλι στην διάθεσή τους, με μερικά άν και εφ' όσον.

Πηγή: 

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.