Απλές σκέψεις κάνω μιας και μιλάμε για συνθήματα για ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Πρός τον ΣΚΑΙ


Αξιότιμοι Κύριοι, (κ.κ Κ.Λαβίθη και Α.Προτοσάλτε)

Απευθύνεται προς σ΄όλο το σεβαστό ακροατήριο τόσο του αξιότιμου κυρίου Κυρίου Λαβίθι όσο και του κύριου Πορτοσάλτε.

Παίρνοντας μια χαρακτηριστική φράση από του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου « Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να έχουμε άποψη στα κυριότερα ζητήματα αυτού του τόπου» έχω να πω τούτο μιας και επ΄ευκαιρία μιλάμε για Συνθήματα για το περιβάλλον.

Η κίνηση του ΣΚΑΙ σχετικά με τους λαμπτήρες φιλικούς προς το περιβάλλον, πέρα από τα μικρά προβλήματα συνωστισμού πέρασε ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ..

Ο κόσμος μαθαίνει, ο κόσμος ενημερώνετε, ο κόσμος ανησυχεί. Ο κόσμος ζητά σωστή ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ με πρόγραμμα.

Περί ανακύκλωσης

Έτσι λοιπόν με χορηγό τον SKAY μιας και τον εμπιστευόμαστε, θα μπορούσε σε συνεργασία με άλλους έμπιστους φορείς να ξεκινήσει ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. –δείτε σχετικό κείμενο που επισυνάπτω.

Απλά πράγματα σε διάφορα σημεία όλης της Ελλάδας θα μπορεί εύκολα να συγκεντρώθει τι άλλο, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΓΥΑΛΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ και ΧΑΡΤΙ και οτιδήποτε άλλο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί..

Είναι δυσάρεστο να ακούει κανείς ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή και όταν πολλά από τα σκουπίδια των ΜΠΛΕ ΚΑΔΩΝ καταλήγουν πάλι στις ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.

Μιλάμε για ένα θέμα που όφειλε να το κάνει η Πολιτεία –δεν το κάνει, ούτε πρόκειται να το κάνει με επιτυχία. Ο SKAY που εμπιστευόμαστε, έχει πολλές ελπίδες επιτυχίας -το έχει αποδείξει στο παρελθόν- να ασχοληθεί ενεργά, με το πολύ σοβαρό αυτό θέμα της σωστής ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Θα μπορούν με την ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ αυτή ΚΙΝΗΣΗ να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να δοθούν κίνητρα.. Έτσι για παράδειγμα αυτός που θα φέρνει τα χαρτιά, το αλουμίνιο, το γυαλί ή οτιδήποτε άλλο (από μεμονωμένους πολίτες) να μπορεί να παίρνει ένα μικρό συμβολικό αντίτιμο ή δωροεπιταγή, ανάλογα με την ποσότητα, κιλά που θα προσκομίζει . Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι θα ξεχωρίζουμε ΣΩΣΤΑ τα σκουπίδια και αυτό θα βοηθάει στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ…

Η εταιρία που θα εμπορεύεται με την πώλησή τους, θα μπορεί να βγάζει και αυτή κέρδος … θα μπορεί να στηθεί ένας ΜΗ κερδοσκοπικός οργανισμός ( με χορηγό το ΣΚΑΙ πάντα για να τους ελέγχει) και τα χρήματα αυτά που θα βγαίνουν από τα απορρίμματα της χώρας να μπορούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία της επένδυσης. Έτσι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και οι χορηγοί για διαφήμιση θα μπορούν να συμβάλλουν επίσης.

Για παράδειγμα με τα έσοδα του Οργανισμού (με χορηγία του ΣΚΑΙ) να φτιαχτεί ένα Νοσοκομείο, ένα σχολείο, να δοθεί βοήθεια σε αρρώστους σε ορφανά, υποτροφίες, στους μετανάστες μας κ.λ.π

Τον οργανισμό αυτό να πλαισιώσουν Επιστήμονες, Περιβαλλοντολόγοι, Οικονομολόγοι, ψυχολόγοι και με καλά οργανωμένα αυτοκίνητα με το σήμα του ΣΚΑΙ που θα οργώνουν όλη την χώρα για τον σκοπό αυτό.. Μια μικρογραφία αυτού που κάνει ο Βασιλόπουλος.

Αλήθεια τι λέτε μπορεί να γίνει ?

Θα μας αφήσουν τα μεγαλοσυμφέροντα να ξεκινήσουμε αυτό το εγχείρημα?

Πιστεύω πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ δεν είναι δύσκολο!

Απλές σκέψεις κάνω μιας και μιλάμε για συνθήματα για ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Να είστε όλοι καλά !

Γκίκας Κυριάκος

Λονδίνο

Tel: 07751370525

No comments:

Post a Comment

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε χρειάζεται. Γράψτε την γνώμη σου. Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου.